Zamašeni odtoki

V kolikor imate zamašene odtoke v kuhinji, kopalnici, ali na WC-ju, vam hitro in kvalitetno očistimo umazanijo v odtokih. Čiščenje poteka hitro, pri tem pa vam ne poškodujemo obstoječe kanalizacije. Odmaševanje odtokov izvedemo s t.i. strojnim čiščenjem, ki je primerno za čiščenje cevi v objektih.

Pogosto so vzroki za zamašitev nakopičenje maščob, blata, peska in ostalih nečistoč na predelih cevi, ki so slabše pretočni. To pa lahko zaradi neustreznih naklonov cevi, zaradi materiala cevi, ali pa slabe izdelave kanalizacijskega sistema. Dva glavna vzroka zamašene kanalizacije sta premajhen padec odtočnih cevi in preveč kolen.

Materiali, ki se uporabljajo za gradnjo kanalizacijskih sistemov so PVC ali PE cevi za manjše premere in poliesterske, betonske in armiranobetonske cevi za večje premere. Za sanacijske cevi se uporablja tudi epoksidne smole. Slabost PVC cevi je občutljivost na udarce.

Najpogosteje se zamašijo odtočne cevi kuhinjskega lijaka, umivalnika v kopalnici, tuš kabine v kopalnici, kadi in bidejev v kopalnici, odtoki pralnega stroja, odtoki talnih sifonov, WC-ja, pisoarja, točilnih pultov, hladilnih naprav in klimatskih naprav.
Problematični pa so tudi odtoki sistemov za odvodnjavanje, kot so razne kanalete, saj se v njih nabere veliko mulja, peska in ostalih nečistoč.

Nepretočnost odtočne cevi je že eden od znakov, da je potrebno poskrbeti za čiščenje. Zato je zelo pomembna preventiva.

Želite izvedeti več o mehanskem čiščenju kanalizacije? Oglejte si, kako poteka in zakaj niso dovolj kemična sredstva za čiščenje cevi.

Comments are closed.