Čiščenje odtočnih cevi v kuhinji

V kuhinji se pogosto zamašijo odtoki, saj vanj zlivamo olja, razne maščobe, kavne in druge usedline, koščke hrane in ostale snovi, ki nam lahko povzročijo zamašitev odtoka. Težava, ki nastopi je, da voda ne odteka dovolj hitro in, da začne zaudarjati iz odtoka.

Nasvet!
Poskusite lahko z agresivnimi čistili, ki vsebujejo natrijev nitrit ali natrijev klorid. To čistilo raztopi vodni kamen in maščobe. Nekateri poskusijo z žlico sode bikarbone, ki jo zalijejo z gazirano pijačo, spet drugi z alkoholnim kisom, ki ga sperejo z vročo vodo.
Dejstvo pa je, da so vsa ta čiščenja le površinska in ne opravijo s trdovratno umazanijo in usedlinami, ki se nahajajo globoko v odtoku. Zamašena odtočna cev je lahko tudi več metrov od lijaka.
Poskusite lahko tudi z odmaševalcem z gumijasto glavo.
Poskusite tudi z demontažo sifona pod lijakom, ki prestreže nekaj umazanije. Tu se sicer naberejo večji kosi, ki lahko zadržujejo odtekanje vode.

V kolikor zgoraj naštete variante ne rodijo željenega rezultata, pokličite nas na 041 542 023. Mi vam bomo kvalitetno očistili zamašene odtoke.

Čiščenje lahko izvedemo z različnimi postopki.
– Mehansko čiščenje kanalizacije
– Visokotlačno čiščenje kanalizacije

Comments are closed.