Čiščenje odtočnih cevi v kopalnici

V kopalnici in WC-ju se odtoki zamašijo predvsem zaradi večjih kosov paprija, papirnatih brisač , vatiranih palčk, las in damskih vložkov. problematični so tudi ostanki pralnih špraškov, ki ne odtečejo popolnoma, temveč se tanke plasti nabirajo na kritičnih mestih in tako sčasoma zamašijo cev.

Nasvet!
Poskusite lahko z agresivnimi čistili, ki vsebujejo natrijev nitrit ali natrijev klorid. To čistilo raztopi vodni kamen in maščobe. Nekateri poskusijo z žlico sode bikarbone, ki jo zalijejo z gazirano pijačo, spet drugi z alkoholnim kisom, ki ga sperejo z vročo vodo.
Dejstvo pa je, da so vsa ta čiščenja le površinska in ne opravijo s trdovratno umazanijo in usedlinami, ki se nahajajo globoko v odtoku. Zamašena odtočna cev je lahko tudi več metrov od lijaka.
Poskusite lahko tudi z odmaševalcem z gumijasto glavo.
Poskusite tudi z demontažo sifona pod lijakom, ki prestreže nekaj umazanije. Tu se sicer naberejo večji kosi, ki lahko zadržujejo odtekanje vode.

V kolikor zgoraj naštete variante ne rodijo željenega rezultata, pokličite nas na 041 542 023. Mi vam bomo kvalitetno očistili zamašene odtoke.

Čiščenje lahko izvedemo z različnimi postopki.
– Mehansko čiščenje kanalizacije
– Visokotlačno čiščenje kanalizacije

Comments are closed.